Kiltakellari

Yritys ja historia

Tarkala Oy on aikaisemmin toiminut kiinteistökehittäjänä ja on ollut mukana rakennuttamassa asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöjä.Tärkeimmät hankkeet ovat vuonna 2003 loppuunsaatettu vanhan panimoalueen saneeraus ja asuntojen rakentaminen Sinebrychoff-kortteliin Helsingin Hietalahteen sekä vuonna 2008 valmistunut Asunto Oy Helsingin EiraMare Helsingin Eiranrannassa. Vuonna 2011 valmistui Helsingin Kuusisaareen, meren rannalle kaksi erillistaloa.

Tarkala Oy keskittyy tulevaisuudessa asuin-, toimisto- ja liiketilojen vuokraamiseen. Yhtiö harjoittaa myös pysäköintipaikkojen vuokrausta.

Yhteistä kaikille kiinteistöille on erinomainen sijainti. Yhtiön omistaa Rettig Fastighetsutveckling Ab, jonka omistaa Per Christian Rettig & Co AB.

Historia

Tarkalan toiminta käynnistyi Sinebrychoff-korttelin mittavan saneerauksen myötä 1980- ja 1990-luvun taitteessa.

Ensimmäisessä vaiheessa saneerattiin vanha mallasmakasiini Rettig-konsernin pääkonttoriksi. Sen jälkeen osa entisen panimoalueen rakennuksista purettiin ja osa kunnostettiin nykyvaatimusten mukaisiksi toimistotiloiksi uutta ja vanhaa yhdistäen. Kortteliin rakennettiin korkealuokkaisia asuintaloja, toimisto- ja liiketiloja sekä maanalainen pysäköintihalli. Korttelin viimeinen vaihe, Sonaatti, valmistui vuonna 2003.

Korttelin toimistotiloiksi saneeratuista rakennuksista löytyy myös  Helsingin vanhin teollisuusrakennus, vuonna 1844 valmistunut panimon entinen tislaamo, Kiinteistö Oy Wiinanpolttimo.

Yhtiön arvot

  • Vastuullinen liiketoiminta
  • Sitoutuminen
  • Avoimuus
  • Luottamus ja kunnioitus

 

EiraMare

Asunto Oy Helsingin EiraMare on Tarkala Oy:n kiinteistökehityshanke eteläisessä Helsingissä meren äärellä. Kolmen asuinkerrostalon kokonaisuus valmistui maaliskuussa 2008.

Kuusisaari

Tarkala Oy on rakentanut Kuusisaareen kauniille rantatontille kaksi tyylikästä erillistaloa, joiden pohjat ovat yksilöllisiä. Kuusisaaren pientaloidylli on ihanteellisen matkan päässä Helsingin keskustasta kuten myös Espoon monipuolisista palveluista.